Online werken

Tegenwoordig is het voor bedrijven steeds belangrijker geworden om allerlei dingen online te doen. Het is zelfs zo dat je als groot bedrijf bijna niet meer zonder eigen software kunt. Doordat het internet steeds belangrijker wordt in ons leven, is het ook belangrijk om jezelf goed te beveiligen op het internet. Het is lastig om te bepalen welke aanbieder van beveiliging op het internet nou echt betrouwbaar is. Er zijn namelijk zoveel aanbieders van online beveiliging dat je ze echt niet allemaal even kunt bekijken. Het is ook belangrijk om na te denken over de manier waarop je jezelf of je bedrijf online wilt laten beveiligen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om GRC software aan te schaffen voor je bedrijf. Hierdoor wordt via een vast systeem gekeken of jouw bedrijf goed beveiligd is tegen allerlei vormen van internetcriminaliteit.

Veilig in de cloud werken

Veel bedrijven werken al met een systeem in de cloud. In de cloud werken houdt in dat bestanden en informatie online worden opgeslagen. Op deze manier kan iedereen die verbinding heeft met het internet deze bestanden zien. Natuurlijk is dit beveiligd zodat niet jan en alleman bij de gevoelige informatie van bedrijven kan. Meestal is het zo dat de baas van het bedrijf kan bepalen wie er toegang krijgt tot de cloud. Zo is het makkelijk te controleren wie er allemaal bepaalde bestanden kunnen zien en bewerken. Een van de voordelen van werken in de cloud is het feit dat meerdere mensen tegelijk in hetzelfde bestand kunnen werken. Zo is het niet meer noodzakelijk om bepaalde documenten eerst te delen voordat je bijvoorbeeld feedback kunt vragen van iemand. Voor scholieren is het bijvoorbeeld een voordeel dat twee mensen op verschillende locaties samen kunnen werken in hetzelfde bestand. Er zijn verschillende aanbieders van een beveiligd systeem om te werken in de cloud. Het kan hierdoor lastig zijn om een goede keuze te maken. Als je je goed verdiept in de manier waarop het systeem werkt kun je zelf het best bepalen welk systeem goed bij jou of je bedrijf past.

E-mail service

Een andere manier om gegevens veilig te kunnen delen met bijvoorbeeld medewerkers is het aanschaffen van een extra beveiligde e-mail service. Meestal werken deze services op dezelfde manier als een normale e-mail provider. Je kunt gewoon berichten en bestanden naar elkaar sturen. Het enige verschil zit hem meestal in de beveiliging. De bedoeling van een extra beveiligde e-mail is natuurlijk dat niemand hem in handen kan krijgen. Hiervoor zijn regelmatig updates nodig omdat hackers en internetcriminelen steeds slimmer en handiger worden. Het is daarom belangrijk om je beveiliging constant te controleren. Op deze manier kom je er achter of de beveiliging nog up to date is of dat het relatief makkelijk te kraken is. Het is per bedrijf heel verschillend welke manier van beveiligd bestanden delen het best past bij het bedrijf en het personeel. Dit is natuurlijk ook sterk afhankelijk van de werkzaamheden van het bedrijf. Als het bedrijf alleen af en toe een e-mail hoeft te versturen is de keuze tussen beveiligde e-mail en de cloud snel gemaakt.