Online zichtbaarheid is essentieel als je met je website bezoekers aan wilt trekken en een online marketing bureau kan je daarbij helpen. Een goede website die niet naar voren komt in de Google zoekmachine resultaten loopt grote kansen mis. Producten die niet worden geadverteerd worden dan ook door veel minder mensen gezien. Het vergroten van je online zichtbaarheid kan op verschillende manieren en helpt je met je online marketing succes. Een online marketing bureau doet dit voor je met een aantal methodes.

Zoekmachine optimalisatie bij een marketing bureau

Eén van de manieren waarop je online zichtbaarheid vergroot wordt is door aan zoekmachine optimalisatie te werken. Dit wordt meestal Search Engine Optimisation of SEO genoemd. Het doel van SEO is om een aantal van jouw pagina’s binnen de top 5 van de zoekmachine resultaten te krijgen en zo dus je online zichtbaarheid te vergroten. Dit is ook een online marketing strategie, omdat de aanwezigheid op de eerste pagina van de resultaten jou meer bezoekers oplevert. Een marketing bureau zal je pagina’s en website zo inrichten dat deze door de zoekmachines als relevant worden gezien en als waardevol om voor te leggen aan de gebruikers. 

Online adverteren

SEO ligt meestal aan de basis van online marketing, want het zorgt er niet alleen voor dat je pagina’s hoger in de resultaten komen, maar ook dat deze perfect ingericht zijn om bezoekers te ontvangen. Als het goed is worden je pagina’s nu aan meer zoekmachine gebruikers getoond. Wil je extra bezoekers aantrekken, dan gaat een online marketing bureau voor je werken aan online adverteren. De meest bekende vorm daarvan is adverteren via Google AdWords, maar dat kun je ook doen via Facebook, TikTok, Amazon en Instagram. Het marketing bureau zal kijken naar wat je wilt adverteren en naar je doelgroep en zo wordt de beste advertentie methode uitgekozen. Online adverteren heeft een groot aantal voordelen en ondersteunt SEO.

Andere online marketing technieken

Hier houdt het natuurlijk niet mee op. Een online marketing bureau kan je helpen met alle marketing methoden die online plaatsvinden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld werken aan optimalisatie van je conversie ratio, ze kunnen een e-mail campagne voor je in elkaar zetten met geautomatiseerde software, ze kunnen remarketing campagnes voor je opzetten en je social media advertising initiëren. De beste aanpak voor jou zal bepaald worden in een uitgebreid kennismakingsgesprek. Het is bij online marketing van groot belang dat er methoden worden uitgekozen die passen bij jouw bedrijf. Een specialist weet als geen ander welke dat zijn.

Onderhoud

De marketing specialisten helpen je met het opzetten van je online marketing campagnes. Daarna kunnen jullie afscheid nemen en kun je het zelf overnemen. Onderhoud is belangrijk, dus dit is een grote taak voor iemand. De andere optie die je hebt is om met het marketing bureau te blijven werken aan het onderhoud van je campagnes. Je huurt ze dan in voor een aantal uren per maand die ze alleen aan jouw website besteden. Je zult zien dat de uitgaven de opbrengsten meer dan compenseren.