Veilig je bestanden delen

  Tegenwoordig is er steeds meer informatie op het internet te vinden. Niet alleen werkgerelateerde informatie, maar ook een groot deel van onze privé levens. Hierdoor wordt het dus steeds makkelijker voor hackers en mensen met slechte bedoelingen om bepaalde gegevens van het internet te achterhalen. Je wilt natuurlijk niet dat allerlei persoonlijke informatie openbaar wordt gemaakt. Ook voor bedrijven die gevoelige informatie moeten delen met klanten, is het ontzettend belangrijk dat die informatie niet op straat komt. Het is natuurlijk logisch dat bedrijven bang zijn dat dit gebeurt. Wanneer dat gebeurt kan het funest zijn voor de toekomst van een bedrijf. De meeste klanten zullen overstappen naar de concurrentie en het bedrijf zal hoe dan ook verlies lijden. Hoe kun je hier als bedrijf nou voorzorgsmaatregel tegen nemen?

  De cloud

  De cloud is vaak een veilig alternatief voor bijvoorbeeld e-mail. Via de cloud kan een bedrijf of organisatie bepalen wie er toegang krijgt tot bepaalde informatie. De cloud zorgt ervoor dat die informatie op het internet opgeslagen wordt waardoor iedereen die toestemming heeft alleen een internetverbinding nodig heeft om bij die bestanden te komen. Zo hoef je niet meer alles op je computer op te slaan. Je moet er alleen voor zorgen dat je nooit je inlogcodes vergeet. Als dat wel het geval is kan dat voor een hoop gedoe zorgen. Het is dan uiteraard niet onmogelijk om er weer in te komen maar het zorgt voor een vervelende situatie. Er zijn meerdere aanbieders van netwerken om informatie te delen via de cloud. Door alle informatie in de veilige cloud op te slaan loop je weinig tot geen risico dat jouw gevoelige informatie zomaar op straat komt te liggen. Hierdoor kun je jouw klanten de garantie bieden dat de informatie die jullie uitwisselen alleen tussen jullie blijft. Voor klanten is het wel zo fijn om er zeker van te zijn dat hun gegevens in goede handen zijn.

  Veilige e-mail

  Er zijn online een hoop bedrijven te vinden die op allerlei verschillende manieren veilige e-mail services aanbieden. Dit kan handig zijn voor sommige bedrijven. Het hangt ervan af wat de behoefte van het bedrijf is op het gebied van het delen van informatie. Als je er als bedrijf niet op zit te wachten om alle informatie in de cloud op te slaan kan dit een goed alternatief zijn voor de cloud. Zo kun je dus ook via de mail bestanden veilig versturen. Het is voor veel bedrijven fijner om dit te doen aangezien het voor niet alle bedrijven handig is om in de cloud te werken. Voor een bedrijf kan het lastig zijn om te beslissen welke e-mailservice het best past bij het bedrijf. Er zijn namelijk zoveel aanbieders dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt het best overleggen met klanten en werknemers over welke service zij het best vinden. Aan de hand van hun antwoorden kun je de knoop doorhakken. Zo houd je de klant ook tevreden omdat die zich dan gehoord voelt.

  Rate this post