Nederland voorop bij aanpak cybercrime

  Volgens minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil Nederland de leiding gaan nemen bij de aanpak van Cybercrime. Het kabinet wilt volgend jaar tijdens het EU-voorzitterschap dat in Nederland zal plaatsvinden, de focus leggen op de veiligheid van het internet.

  Minister Opstelten zegt dat er Europese richtlijnen moeten worden geformuleerd die het groeiende cyberprobleem kunnen aanpakken. Daarbij hoort een overeenkomst tussen Europese landen en een strategie waarin we samenwerken. Hij zegt dat cybercriminelen de borst nat kunnen maken, Opstelten is er van overtuigd dat de overheid in samenwerking met het bedrijfsleven kunnen dwarsbomen.

  In 2015 zal de aanpak van cybercriminaliteit nog harder worden en zullen we samenwerken met verschillende partijen in binnen- en buitenland,” aldus de Minister van Veiligheid en Justitie.

  Het aantal onderzoeken naar cybercrime is de afgelopen jaren al flink toegenomen. Dit zullen er naar verwachting in 2018 maar liefst 360 zijn. In 2015 worden er ongeveer 200 onderzoeken uitgevoerd.

  Nederland voorop bij aanpak cybercrime
  3 (60%) 2 votes