Laat je niet hacken, gebruik een VPN verbinding

  Een middel dat internetcriminelen gebruiken is het hacken van computer, met name op publieke netwerken lijkt dit niet heel moeilijk zijn. Criminelen kunnen relatief eenvoudig het dataverkeer dat andere devices op eenzelfde wifi netwerk met het internet uitwisselen afluisteren.

  Een goede manier om dit gevaar uit te sluiten is om een goede versleutelde verbinding tussen jou device en het internet op te gebruiken. Dit kan met behulp van een VPN provider vrij eenvoudig gerealiseerd worden.

  Hoe werkt zo een versleutelde verbinding

  Normaal gesproken heb je direct over het internet contact met verschillende servers, bijvoorbeeld webservers om webpagina’s te bekijken en te bezoeken, mailservers om mail te versturen en te ontvangen enzovoort. Wanner een hacker met deze communicatie meekijkt kan het zijn dat hij of zei gevoelige informatie in handen krijgt.

  Wanneer een verbinding wordt opgezet met een vpn server wordt al het dataverkeer dat verzonden en ontvangen wordt via de vpn server naar je device verstuurd. Tussen je device en de vpn server is alle data versleuteld. In de praktijk betekent dit dat hackers in het wifinetwerk waar je actief bent alsnog zien wat je verstuurd, alleen is al deze data versleuteld, ze kunnen er dus helemaal niets mee.

  VPN

  De juiste vpn provider kiezen

  Er zijn verschillende vpn providers die tegen een vergoeding verschillende vpn servers over de wereld aan bieden. NordVPN is volgens vpndiensten.nl een goede en betaalbare vpn provider.

  Wanneer je zelf een vpn dienst wilt gaan gebruiken zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten en waar je eigenlijk ook op moet letten. Wanneer je bijvoorbeeld met 3 verschillende apparaten tegelijk gebruik wilt maken van een VPN service wil je natuurlijk dat je gekozen provider dit toelaat.

  Ook is het handig om er zeker van te zijn dat er software voor jouw device beschikbaar is. Sommige vpn services bieden bijvoorbeeld geen software voor iOS, wanneer je een Iphone of Ipad wilt gebruiken is het toch wel handig als er een app voor is.

  Ook kan snelheid belangrijk voor je zijn wanneer je bijvoorbeeld vaak grote bestanden wilt ontvangen of versturen. Er zijn verschillende reviews op internet te vinden waar de snelheid van bepaalde vpn providers wordt besproken.

  Let op de kill switch optie

  Wanneer je er zeker van wilt zijn dat al je communicatie veilig via de vpn verbinding vertloopt is het van belang dat er een kill switch optie op de software client van de vpn dienst aanwezig is.

  Normaal gesproken wordt je dataverkeer via het onbeveiligde internet verstuurd wanneer de vpn verbinding onverhoopt weg valt. Een kill switch houdt de vpn verbinding in de gaten, op het moment dat deze wegvalt wordt al je internet verkeer geblokkeerd en kan je data dus niet meer onderschept worden.

  Laat je niet hacken, gebruik een VPN verbinding
  1.34 (26.86%) 35 votes