Wat is WordPress VPS?

  Om uit te kunnen leggen wat WordPress VPS inhoudt is het van belang te weten dat dit uit twee onderdelen bestaat. WordPress is een systeem waarmee je in staat bent om websites, webshops en blogs te bouwen en te onderhouden. Het is het momenteel het meest gebruikte systeem en erg gebruiksvriendelijk. WordPress bestaat uit 3 onderdelen, namelijk de editor waarin je teksten voor je website of blog maakt, de plugins waarmee je extra opties aan jouw site toe kan voegen en tenslotte de thema’s, waarmee je jouw website of blog een ander uiterlijk kan geven. VPS staat voor Virtual Private Server. Dit is een dedicated server, met een voor jou afgeschermd gedeelte, waarop jouw website draait. De combinatie van een in WordPress gemaakte site die op een VPS draait noemen we WordPress VPS.

  Welke soort hosting kies je voor je website?

  Voor de hosting van je WordPress website kun je kiezen uit een aantal mogelijkheden. Heb je een kleine website met niet al te veel activiteiten, dan kun je gebruik maken van shared hosting. Hierbij deel je de capaciteit van een dedicated server met meerdere bedrijven en websites. Indien je een grotere website hebt, bijvoorbeeld een webwinkel, dan loop je het risico dat de website via shared hosting niet goed genoeg bereikbaar is. Indien namelijk één van de medegebruikers van de server veel capaciteit nodig heeft kan het zijn dat er voor jouw website een te lage capaciteit overblijft, waardoor je website traag reageert. Voor bezoekers is dit niet zo prettig. Indien dit het geval is kun je beter kiezen voor wordpress VPS. Het voordeel van WordPress VPS ten opzichte van shared hosting is dat je een snellere website hebt die in staat is om grote aantallen bezoekers tegelijkertijd te kunnen verwerken en je hebt de volledige controle en het onderhoud in eigen hand.

  Wat zijn de kosten voor WordPress VPS?

  De kosten voor WordPress VPS bestaan uit een aantal onderdelen. In de eerste plaats heb je een domeinnaam nodig voor je website. Indien je voor een domeinnaam kiest die eindigt op .NL, .COM of .Eul liggen de kosten tussen de €4 en €15 per jaar. Voor een domeinnaam die eindigt op .nu ben je veel meer geld kwijt. Deze kost tussen de €30 en €50 per jaar. Het bouwen van een website in WordPress kan al kosteloos. Voor een iemand die bijvoorbeeld wil bloggen en niet te veel betaalde plugins nodig heeft zijn de kosten nihil. Mocht je een uitgebreidere website nodig hebben en extra opties willen gebruiken, dan komen daar kosten bij. Wil je het laten bouwen van een website uitbesteden, dan ben je, afhankelijk van het soort website, tussen de €300 en de €3.000 kwijt. Tenslotte heb je nog een hostingpakket nodig. Voor het hostingpakket voor WordPress VPS ben je het meeste geld kwijt. Afhankelijk van het aantal websites liggen de prijzen tussen de €150 en €300 per maand. Neem hierover eens een kijkje bij de Beste hostingpartij

  Rate this post