Een industriële PC, de juiste keuze, of juist niet?

  Tussen PC’s bestaan wel degelijk aanzienlijke verschillen. Je hebt namelijk PC’s, en je hebt industriële PC’s . Industriële PC’s , ofwel IPC’s zijn gebaseerd op het concept dat gelijk is aan dat van een gewone Personal Computer, echter, deze IPC heeft een aantal afwijkingen ten opzichte van de doodnormale variant. De populariteit en ook de technologische ontwikkeling groeit iedere dag weer forser. Steeds meer bedrijven maken de keus voor een IPC.

  De verschillen met een ‘’huis-PC’’

  Er zijn verschillen in zowel uiterlijk, als in de hardware van een IPC. Het belangrijkste verschil in uiterlijk van een IPC is een heel erg stevige behuizing van metaal. Dit zorgt ervoor dat de PC weerstand kan bieden tegen schokken en trillingen. Tevens is de IPC ook zo goed als helemaal afgesloten, wat bij een gewone PC niet het geval is, althans, lang niet altijd. Dit stelt een IPC in staat om te garanderen dat de PC goed bestand is tegen stof en vuil. Het verschil hiermee met een gewone PC is dat mensen deze 1x per 6 maanden moeten ontstoffen, omdat er anders te veel stof en vuil in de computer gaat zitten, dit beïnvloed de prestaties van de computer en kan er op den duur voor zorgen dat je computer oververhit raakt en daardoor dus zelfs beschadiging oploopt.

  Ook zijn er verschillen aan de binnenkant. Een IPC is vaak uitgerust met chipsets die al lange tijd op de markt zijn, dit is zo omdat hiervan de fouten dus al bekend zijn en eventuele ‘’bugs’’ in deze technologie zijn dus 9 van de 10 keer al opgelost. Dit noemen we ook wel ‘’proven technology’’.
  Wanneer je een IPC openmaakt is het namelijk meteen opmerkelijk dat hij er van de binnenkant heel anders uitziet. De rede hiervoor is heel simpel, je kunt makkelijk je CPU kaart, ofwel je processor, vervangen. De processorkaart stuur de computer aan en afhankelijk van hoe sterk deze is bepaalt in de basis hoeveel een computer aankan. Dit in de zin van zware programma’s, maar ook meerdere programma’s tegelijk. Wanneer je te veel opent op een lage processor, dan is de computer een stuk trager.

  Wat is nu belangrijk om op te letten bij een IPC?

  We hebben de verschillen net in grote lijnen uitgelegd, dit is belangrijk om in acht te nemen wanneer je de keus maakt voor een IPC. Een IPC heeft een grotere kans om langer mee te gaan vanwege zijn aparte bouw zowel van buiten als van binnen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de hardware, ofwel dat de onderdelen al niet te lang op de markt zijn. Alle problemen ervan mogen dan wel bekend zijn maar vaak zijn de onderdelen dan ‘’achterhaald’’, en dan kan dit problemen opleveren met nieuwere software en besturingssystemen.

  Rate this post