Hoeveel energie verbruikt je computer of laptop?

  Nog niet zo heel lang geleden was het al bijzonder als je 1 computer in huis had. Dit was een grote zoemende bak met een zware monitor, simpele muis en rammelend toetsenbord. De echte luxe paarden hadden een printer en een internet modem waarmee via de telefoonlijn krakend en piepend een website bekeken kon worden. Die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Tegenwoordig heeft een gemiddeld huishouden meerdere computers en/of laptops in huis. In een gezin met opgroeiende kinderen heeft ieder gezinslid een laptop nodig. Via de WiFi en het glasvezelnetwerk hebben we allemaal tegelijk supersnel internet. We kunnen ons een leven zonder computers en laptops niet meer voorstellen. In de moderne maatschappij kun je zonder niet meer volledig meedoen. Nadeel van al deze elektronica is dat elk device stroom verbruikt. Dit zie je terug in de energierekening. Op de meeste kantoren gebeurt dit ook nog veel dat overal de computers worden aan gelaten wanneer de werknemers naar huis gaan. 

   

  Energie besparen door slimmer om te gaan met de computers

  Ongemerkt verspillen we met onze laptops en computers veel energie. Een laptop verbruikt al snel 100 W. Een vaste PC 200 W en de watergekoelde gaming PC met 3 monitors van je puberzoon schiet zo door naar de 350 W. De energiemeter draait overuren! Een simpele methode om energie te besparen is om de laptop dan wel computer uit te zetten als je klaar bent. Vaak laten we de machines aan staan. Ze gaan dan in de zogenaamde sleep mode. Het lijkt of ze uit staan, maar in werkelijkheid blijven ze actief en blijven dus stroom verbruiken. Als je een geschakelde stekkerdoos gebruikt, kun je jouw devices helemaal spanningsloos maken en dan is het verbruik echt 0. Dit zul je op je energierekening terug zien.

   

  Onderzoek welke leverancier het voordeligst is

  Als de nog meer wilt besparen op de energierekening, dan is het verstandig om uit te zoeken welke energieleverancier voor jouw situatie de beste aanbieding heeft. Uitzoeken is niet moeilijk. Op easyswitch wordt alles netjes op een rijtje gezet en zie de beste aanbiedingen op maat voor jou. Binnen enkele minuten is de overstap gedaan en het levert wel tot honderden euro’s op jaarbasis op. Energie vergelijken zakelijk levert ook eenvoudig een hoop geld op, wat kan worden uitgegeven aan een leuk bedrijfsuitje of energiezuinige computers. 

  Hoeveel energie verbruikt je computer of laptop?
  5 (100%) 1 vote