Cyberverzekeringen worden populair in Europa

    AMSTERDAM – Steeds meer Europese bedrijven gaan zich verzekeren tegen Cyberrisico’s.  De Europese markt staat nog wel in de kinderschoenen maar de verwachtingen zijn erg hoog gespannen.

    Dat steeds meer Europese bedrijven zich gaan verzekeren tegen cyberrisico’s blijkt uit onderzoek van het Financiële Dagblad. In Amerika is de “cyberverzekeringmarkt” al vrij groot en heeft vrijwel elk bedrijf met online gegevens o.i.d. een cyberverzekering afgesloten. Deze verzekeringen lijken onmisbaar in de huidige tijd en zeker in de toekomst. Steeds vaker komen belangrijke gegevens open en bloot op “straat” te liggen door systemen die gekraakt worden door bijvoorbeeld hackers. Er bestaan natuurlijk allerlei varianten waarin data gekraakt of gestolen kan worden. Voor veel bedrijven is data van levensbelang, vaak kunnen ze d.m.v. data de klant volledig leren kennen en hier op de juiste manier op inspelen. Je kunt je dus voorstellen dat de vraag erg hoog is naar een cyberverzekering.

    Al meerdere Europese verzekeraars hebben de afgelopen jaren pogingen gedaan om een dergelijke verzekering op de markt te brengen. Echter gaan de ontwikkelingen zo snel dat het erg lastig is voor verzekeraars om de cyberverzekering te introduceren. Toch zijn er nu een aantal verzekeraars op de markt die de cyberrisico dekkende verzekering aanbieden. Verzekeraars als: AIG, Hiscox en Allianz bieden de verzekering al aan. Verder zijn de verwachtingen dat de komende jaren erg veel verzekeraars de verzekering aan zullen gaan bieden.

     

    Rate this post