Cybercrimecentrum onderzoekt zaken virtuele valuta

    EC3 (Europees Cybercrimecentrum) doet in samenwerking met grote Europese banken onderzoek naar de relatie tussen cybercriminelen en virtuele valuta’s.

    Door vanuit de ogen van een cybercrimineel te kijken door simpelweg “achter het geld aan te gaan”, wilt de EC3 de cybercriminelen gaan oppakken. Hoogstwaarschijnlijk zal er veel gestolen geld dat voortvloeit uit internetcriminaliteit rondgaan in de virtuele valuta. Bij virtuele valuta’s kunnen we denken aan de Bitcoin(afgelopen jaar ook erg populair geweest), Litecoin en meerdere varianten. De handel in virtuele valuta is erg lastig te achterhalen omdat er geen vaste server is en alles anoniem verloopt. Dit is voor cybercriminelen een ideale manier om de opbrengsten te stallen.

    Doordat de EC3 op hetzelfde niveau als de cybercriminelen moeten opereren zullen ze wellicht een samenwerking aan gaan met gespecialiseerde bedrijven op dit vakgebied.

    De reden dat EC3 de jacht op internetcriminelen gaat inzetten is omdat de cyberrisico’s alsmaar groter worden. Iedereen heeft tegenwoordig de mogelijkheid om cybercrimineel te worden, hier moeten we dus voor waken zegt Cecillia Mälmstrom, Eurocommisaris. Doordat we een enorm snelle verschuiving van offline naar online doormaken w

    Rate this post